Op de JAC chat kan je praten met een hulpverlener. Je kan je verhaal vertellen, een vraag stellen, advies of hulp vragen. De hulpverlener luistert en stelt vragen om samen met jou te zoeken naar wat je nodig hebt om verder te kunnen. Het is een vertrouwelijk gesprek en kan anoniem. Jij bepaalt zelf wat je vertelt en wat je doet met het gekregen advies. Het gesprek duurt maximum een uur.
alle jongeren van 12 tot en met 25 jaar.
Een luisterend oor bieden aan jongeren, hen informatie en advies geven, hulp bieden, doorverwijzen als het nodig is.
De mogelijkheid bieden aan jongeren om via een chatgesprek op een veilige manier te kunnen praten met een (of hun) hulpverlener.
Chatten met een hulpverlener. Een gesprek duurt maximum 1 uur.
Anoniem … elke werkdag tussen 13 en 19 u.
De hulpverlener chat met één oproeper tegelijk.
Een filmpje maakt duidelijk hoe de chat werkt.
Als de chat gesloten is of bezet, kan je ook een mail sturen door te klikken op een link. Dan kom je terecht bij een contactformulier waar je je gegevens moet invullen en dan een bericht kunt typen. Door je postcode in te geven (wat verplicht is) wordt je bericht naar het dichtstbijzijnde JAC gestuurd.
Klik op de afbeeldingen om te vergroten.
‘Helder’ heeft drie betekenissen:
Deze app of website is hierop gescreend en is OK.
‘Toegankelijk’ heeft drie betekenissen:
Deze app of website is hierop gescreend en is OK.
‘Betrouwbaar’ heeft drie betekenissen:
Deze app of website is hierop gescreend en is OK.
Het is niet evident om apps of websites in je begeleidingspraktijk te integreren. Inspirerend materiaal hiervoor vind je in de mediatheek van www.onlinehulp-vlaanderen.be.
Een getuigenis over JAC-chat:
Op Autisme Chat kan je terecht met vragen of zorgen over jezelf of over iemand anders met (een vermoeden van) autisme. Je krijgt een luisterend oor, info, advies en ondersteuning.
Je kan er anoniem en gratis terecht voor een chatgesprek met professionele begeleiders van de thuisbegeleidingsdiensten van de Liga Autisme Vlaanderen.