Teleblok erkent het grote belang van sociale steun voor al wie studeert.
Teleblok draagt daarom zorg voor studenten door een aanspreekpunt te zijn voor hun bekommernissen.
Op de website van Teleblok vind je als student of als supporter info over uiteenlopende thema’s die gelinkt zijn aan studeren. Daarnaast kan je in januari en juni tussen 18u en 23u chatten met een vrijwilliger van Teleblok. Bij de chat kunnen zowel studenten terecht om hun verhaal te vertellen, als personen uit de omgeving die zich zorgen maken over iemand. De chat is vertrouwelijk, anoniem en gratis. In andere periodes verwijst Teleblok je door naar andere hulplijnen. Verder vind je op Teleblok nuttige materialen zoals een studieplanner of motivatiekaartjes en geven ze je info over ‘blokpunten’ waar je samen met andere studenten kan studeren.
Teleblok is er voor studenten hoger onderwijs en mensen in hun omgeving. De hulpverlening en website zijn in het Nederlands.
sociale steun bieden bij studeerproblemen
Op de website van Teleblok kan je artikels lezen, bijvoorbeeld: bloktips, hoe je een student in je omgeving kan steunen,... Je vindt die artikels op de homepagina en via het menu opgedeeld in uiteenlopende thema's als afleiding, concentratie, faalangst, gezond blokken, ontspanning, perfectionisme, studiekeuze,...
Sommige artikels bestaan uit getuigenissen van andere studenten. Ook ouders vinden concrete tips om hun blokkende kinderen te ondersteunen. Je kan via de zoekfunctie ook op eigen trefwoorden zoeken naar geschikte artikels.
Daarnaast biedt Teleblok een chat is open in januari en juni, tussen 18u en 23u. In andere periodes verwijzen ze door naar andere hulplijnen. Bij de chat kunnen zowel studenten terecht om hun verhaal te vertellen, als personen uit de omgeving die zich zorgen maken over iemand. De chat is vertrouwelijk, anoniem en gratis. De chat wordt bemand door getrainde vrijwilligers.
Er is op de website ook interessant materiaal beschikbaar zoals onder andere affiches, motivatiekaartjes, een studieplanner,...
Teleblok organiseert ook 'blokpunten', waar je samen met andere studenten kan studeren.
Klik op de afbeeldingen om te vergroten.
‘Helder’ heeft drie betekenissen:
Deze app of website is hierop gescreend en is OK.
‘Toegankelijk’ heeft drie betekenissen:
Deze app of website is hierop gescreend en is OK.
‘Betrouwbaar’ heeft drie betekenissen:
Deze app of website is hierop gescreend en is OK.
Het is niet evident om apps of websites in je begeleidingspraktijk te integreren. Inspirerend materiaal hiervoor vind je in de mediatheek van www.onlinehulp-vlaanderen.be.
Professionals kunnen zich inschrijven op een nieuwsbrief